Хронікерс

Гарячі українські новини

Резніков розповів про інтернаціональний легіон і мобілізаційний ресурс України

Іноземні контрактники набувають в Україні неоціненного військового досвіду

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що іноземний легіон, який воює проти росії на контрактних засадах, це у першу чергову ідеологічна підтримка України. А людського ресурсу в Україні вистачає. Про це Резніков повідомив під час брифінгу, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Інтернаціональний легіон – це ідеологічна складова, свідчення підтримки інших країн. Вони воюють за демократичні цінності. Плюс це обмін досвідом. Давайте будемо відвертими, якщо НАТО визначило росію як найбільшу загрозу на найближчі 10 років, то країна, яка має успішний досвід протистояння російській армії, це Україна.Потенціал українців щодо мобілізаційного ресурсу у нас є. Людського ресурсу достатньо, для нас дуже важливими є зброя і амуніція, щоб цьому людському ресурсу булу чим воювати”, – сказав Резніков.

Міністр оборони також зазначив, що найбільші потреби для ЗСУ – намети, генератори для полів, зв’язок і т.і. А от з формою проблем немає.

“Абсолютно забезпечені зимовим одягом. Якщо взяти критичну потребу між тим, що було і що необхідно, то ми маємо зимового одягу – курток і взуття – утричі більше за критичну потребу. Ми вже починаємо працювати “на склад”. І якщо в якомусь підрозділі чогось не вистачає, то це означає, що логістично десь щось не доїхало”, – зазначив Резніков.