Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Українців у Латвії зобов’язали вчити латиську мову, якщо вони працюють

Біженці, які залишаться і працюватимуть у Латвії, за рік мають почати вчити мову, інших це поки не стосується

Комісія Сейму Латвії з питань оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції ухвалила рішення, що з 1 січня 2024 року усі українці, які працюють у країні, мають відвідувати курси латиської мови, передає Паляниця з посиланням на Delfi.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

На даний момент Закон “Про підтримку цивільного населення України” не передбачає таких вимог щодо вивчення латиської мови.

Представники асоціації “Я хочу допомогти біженцям” заявили, що такий обов’язок не покладається ні на одну іншу групу суспільства в Латвії, і не кожен зможе його виконати. В асоціації також наголосили, що набагато важливіше забезпечити доступність курсів, адже попит на такі курси є, але наразі курси недоступні.

Депутат Уґіс Ротбергс сказав, що “не потрібно перетворювати державну мову на пустишку”. Він зазначив, що “українці, які тут залишаються, обов’язково повинні вивчати латиську мову, але тим, хто тут півроку, вона, мабуть, не потрібна”.