Хронікерс

Гарячі українські новини

У Мінагрополітики обіцяють українцям по 199 кг молочної продукції на кожного

В Україні зменшилася загальна кількість поголів’я корів, але дефіциту продукції не передбачається

В Україні у 2022 році на 9% зменшилася загальна кількість поголів’я корів і обсяги виробництва молока також скоротилися, але дефіциту молочної продукції не передбачається, передає Паляниця з посиланням на Мінагрополітики.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Попри на поточну ситуацію та воєнні дії, маємо і позитивні зрушення. Частка поголів’я корів і обсяги виробленого молока у сільськогосподарських підприємствах збереглися. Вперше за останні роки торговельне сальдо по молочній групі товарів за січень-жовтень 2022 року було позитивним і становило 103,8 млн доларів. Відповідно до балансу попиту та пропозиції молока та молочних продуктів у поточному році, прогноз виробництва молока за оптимістичних сценаріїв може складати 7,5 млн тонн. Це дозволить в нинішніх умовах забезпечити кожну особу 199 кг молокопродукції”, – йдеться у повідомлені.

Кабміном розроблений цілий пакет інструментів фінансової підтримки саме для господарств молочної та переробної галузей. Акцент робився саме на сімейних фермерських господарствах, оскільки їм найскладніше в теперішніх умовах повноцінно вести свою діяльність.