Хронікерс

Гарячі українські новини

Обшуки в мерії Одеси: з кабінету Труханова вилучають документи, – ЗМІ

НАБУ та САП викрили нову злочинну організацію

У понеділок, 5 грудня, у приміщеннях мерії Одеси співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводили слідчі дії. Про це повідомляє видання “Думская”, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Співробітники НАБУ вилучили документи в юридичному та фінансовому департаментах, а також у кабінетах міського голови Геннадія Труханова та його заступників.

Як повідомляє “Антикорупційний вимір”, попередня правова кваліфікація ч.1 ст.255, ч.3 ст.369 КК України.

Зазначається, що були затриманні троє осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі.

“Наразі йдеться про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак, слідство встановлює й інших учасників ЗО. Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації (далі – ЗО), що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова. Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідчих, для безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП в ході розслідування.