Хронікерс

Гарячі українські новини

Готівка в рублях, зброя та рослітература: подробиці обшуків у Мураєва та його поплічників (ФОТО)

Співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва

Слідчі дії провели майже за 20 адресами. Правоохоронці вилучили готівку, в тому числі в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Заходи відбувалися за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників. Усе це – в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

Наразі Мураєв переховується від правосуддя за кордоном.

Співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика. Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зарада). А саме – в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України.

Також, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу “Наш” неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі, на телеканал були накладені штрафні санкції.

Наразі усі вилучені матеріали передані на експертизи. За їхніми результатами будуть вживатися подальші процесуальні дії.