Хронікерс

Гарячі українські новини

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо обмежувальних заходів та санкцій проти філіалів РПЦ в Україні

Зеленський ввів у дію рішення Ради Нацбезпеки та Оборони про діяльність релігійних організацій, пов’язаних із російською федерацією

Про це йдеться на сайті президента України, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

1 грудня Рада національної безпеки і оборони доручила уряду внести у двомісячний строк на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

Також РНБО доручила Державній службі з етнополітики та свободи совісті забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом і за необхідності вжити заходи, передбачені законом. Окрім того, РНБО ініціює перевірку наявності правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

При цьому усім органам національної безпеки доручено активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. Рішення передбачає й застосування персональних санкцій.