Хронікерс

Гарячі українські новини

Громадянство рф, методички та посвідчення окупантів: СБУ прийшла з обшуками в Чернівецьку єпархію УПЦ МП (ФОТО)

Працівники Служби безпеки України проводять обшуки у Свято-Миколаївському соборі у Чернівцях

У п’ятницю, 25 листопада, СБУ прийшла з обшуками до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують “методички” щодо “особливостей” проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски “московської церкви” тощо.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлені фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка “героя росії”, підписана міністром оборони рф за “захоплення Криму” у 2014 році.

Тривають процесуальні дії у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) КК України.