Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Україна отримає від США 4,5 млрд доларів прямої бюджетної допомоги

Міністерство фінансів США оголосила про черговий транш допомоги Україні

Очільниця міністерства фінансів США Джанет Єллен повідомила, що Україна отримає 4,5 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, аби покрити витрати на зарплати бюджетників. Про це повідомляє Мінфін США, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Ці кошти почнуть виплачуватися найближчими тижнями та допоможуть уряду України захиститися від незаконної війни Росії шляхом зміцнення економічної стабільності та підтримки основних державних послуг, включаючи заробітну плату для працівників лікарень, державних службовців та вчителів, а також соціальну допомогу для людей похилого віку”, – зазначила Єллен.

Ці виплати доведуть загальну пряму бюджетну підтримку України з боку США до 13 млрд доларів США – усі у вигляді грантів.

“Ми заохочуємо інших донорів збільшити та прискорити допомогу Україні. Крім надання економічної підтримки, Міністерство фінансів і уряд США продовжуватимуть використовувати всі наші інструменти, щоб послабити військову машину путіна”, – сказала Єллен.