Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Отримав назву “Херсон”: Зеленський оголосив збір коштів на морські дрони (ВІДЕО)

В Україні створюють перший у світі флот морських дронів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федеров повідомив, що президент України Володимир Зеленський запустив особливий збір через UNITED24 на створення флоту морських дронів. Про це Федоров написав у телеграм-каналі.

“Збираємо кошти на 100 морських дронів українського виробництва. Вони можуть суттєво змінити ситуацію в акваторії Чорного моря. Маленькі та швидкі, дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів”, – написав він.

Саме такі дрони завдали шкоди російським кораблям в бухті Севастополя, через що був пошкоджений, зокрема, флагман російського флоту “Адмірал Макаров”.

Один апарат коштує 10 мільйонів гривень. Це унікальна і засекречена українська розробка. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв’язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.