Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Іранські дрони не допоможуть росіянам вплинути на хід війни, – ISW

На думку експертів, іранські безпілотники не стануть вирішальним козирем для окупантів

Застосування російськими окупантами іранських дронів-камікадзе Shahed-136 по цивільних об’єктах України істотно не вплине на хід війни. Про це повідомили в Інституті дослідження війни США (ISW), передає Паляниця.інфо.

Безпілотники не спричиняють ефекту, аналогічного американським системам HIMARS, які використовують українські військові.

“Російська армія, схоже, не намагається асиметрично концентрувати удари цих дронів на вузлових пунктах поблизу фронту. Вони запустили багато дронів проти цивільних цілей у тилу, ймовірно, сподіваючись шляхом терору досягти нелінійного ефекту. Ці дії успіху не приносять”, – зазначили в огляді.

Аналітики інституту посилаються на заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, який під час брифінгу заявив, що війська рф застосували проти України близько 86 іранських безпілотників Shahed-136, 60% з яких українські сили вже знищили. На думку українських військових, загарбники все частіше використовують іранські безпілотники для збереження запасів високоточних ракет.