Хронікерс

Гарячі українські новини

Бійців “Азову” під час перебування у полоні росіяни намагалися завербувати

Під час перебування у полоні військовослужбовцями активно “опікувалися” фсб і гру

Полонених військовослужбовців “Азову” під час перебування у полоні намагалися завербувати для служби на користь росії. Про це під часпресконференції розповів начальник штабу полку “Азов” Богдан Кротевич “Тавр”, передає Паляниця.інфо.

“До різних людей вони ставилася по-різному, в кожного свої психологічні особливості. А співробітники фсб і гру росії – не дурні, вони знають свою роботу і вміють тиснути на людей. Стосовно саме “азовців”, в них була вибудована окрема стратегія. Перед визволенням з полону вони хотіли завербувати нас. Тим, що “Хлопці, ви гарно воюєте, давайте разом знищувати Захід і США”. Це достатньо дивно, оскільки вони самі були вдягнуті в тактичну форму 5.11 західного зразка”, – розповів Кротевич.

Він зазначив, що на співпрацю з окупантами ніхто не пішов.

“У “азовців” думка була одностайна: вони – наші вороги, ми – українські військові, більшість народилася в незалежній Україні. І ми готові воювати за Україну з будь-ким, хоч з росією, хоч з іншими. Багато хто з хлопців так відповів і після цього вся ця історія з вербуванням скінчилася”, – сказав він.

За словами начальника штабу “Азова”, перші 4 дні вони перебували в Оленівці разом із особовим складом, а потім командирський склад відвезли до Москви.

“Хоча я думав спочатку, що то був Пітер, оскільки кричали чайки. Але виявлється, що і в Москві вони є. Там ми перебували аж до визволення з полону”, – зазначив Кротевич.