Хронікерс

Гарячі українські новини

Ратушного та молодих воїнів України посмертно номінували на міжнародну премію Свободи

Роман Ратушний

Премію присуджують за виняткову відданість демократії, правам людини й політичному лібералізму

Київський громадський діяч Роман Ратушний, який загинув на війні, та інші полеглі воїни України висунуті на здобуття IFLRY Freedom Award 2022. Відповідне подання підписали 19 ліберальних організацій зі всього світу, включаючи молодіжне крило Демократичної партії США. Про це повідомив президент громадської організації «Ліберально-демократична ліга України» Артур Харитонов, передає Паляниця.інфо.

Серед підписантів – організації зі Великої Британії, Угорщини, Болгарії, Нідерландів, Норвегії, Бельгії, Фінляндії, Данії, Румунії, Литви, Польщі, США, Швеції та Андорри.

Романа Ратушного та інших військових номінували “за його видатну мужність і працю протягом усього життя за справу свободи в Україні та в усьому світі, а також їхню величезну хоробрість у протистоянні російському злу”.

“Рівно рік тому ми з Ромою обговорювали номінантів на 2021 рік (уряд Литви та литовську молодь за боротьбу з КНР). І от вже 2022 рік, знову осінь, але без Роми та сотень прекрасних українців.  Шанувати пам’ять про них — задача не тільки України, але й світу. Багато міжнародних колег, яким поталанило зустріти Рому минулоріч, дізналися про його смерть тільки зараз. З моїх листів.  Він, як і всі герої України, – люди, що мають увійти до західних сенсів назавжди”, – наголосив Харитонов.

Вручення премії відбудеться у листопаді.

Міжнародна федерація ліберальної молоді (IFLRY) була заснована в 1947 році як Всесвітня федерація ліберальної молоді (WFLRY) в Кембриджі (Велика Британія). Вона присуджує щорічну премію Freedom Award за виняткову відданість демократії, правам людини і політичному лібералізму.