Хронікерс

Гарячі українські новини

В Україні суттєво впала кількість випускників шкіл і студентів у вишах

У МОН прогнозують складний демографічний період в Україні

Заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький заявив, що через демографічні проблеми в Україні падає кількість випусників шкіл щороку. Про це повідомляє The Ukrainians, передає Хронікерс.

“Цього року в Україні було приблизно 360 тисяч випускників шкіл. 15 років тому, у 2008-му, це число сягало 640 тисяч. Подальші прогнози також невтішні. Спираючись лише на демографію, яка не враховує показників міграції, пов’язаної з війною, ми бачимо постійне зменшення кількості осіб, які народилися на території України 17 років тому. До 2033 року в нас буде приблизно 300 тисяч випускників — і це цифра, яка передбачає повернення поки що непідконтрольних Україні територій”, – сказав він.

Щодо університетів, за його словами, то, наприклад, у 2008 році, коли в Україні функціонувало приблизно 350 закладів вищої освіти, в середньому було 6700 студентів на заклад освіти.

“У 2021 році загальна кількість закладів зменшилася до 300, але в середньому в кожному з них було лише 3400 студентів. Середньої цифри контингенту студентів на заклад станом на 2023 рік ще немає, але можна зрозуміти, що вона є ще меншою”, – додав заступник міністра.