Хронікерс

Гарячі українські новини

В Україні запустили новий медіа-проєкт присвячений зеленій енергетиці

У Києві презентували нову ютуб-платформу присвячену зеленій трансформації України та розвитку відновлювальної енергетики “100 GREEN”. Про це повідомляє Хронікерс.

Це проект платформи Global100% RE, яка об’єднує провідні українські асоціації з відновлювальної енергетики. В рамках Меморандуму про взаємопорозуміння, цей проект підтримується ГО «Розвиткова агенція досліджень та аналітики «РАДА». Президент «РАДА» Дмитро Васильєв став співорганізатором та ведучим youtube каналу 100GREEN.

Під час презентації уoutube каналу в Києві Голова Global 100% RE Олександр Домбровський, зокрема сказав:

“Рівно п’ять років тому ми розпочали велику роботу по створенню зеленої платформи, тому що ми були, є і залишаємось прихильниками того, що українська енергетика і світова глобальна енергетика повинні бути чистими, зеленими і відновлювальними, — говорить Домбровський. —  Ті проблеми, які сьогодні має світ з точки зору боротьби з глобальним потеплінням, змушує нас об’єднуватись і впроваджувати зелені технології”.

І для того, аби сформулювати зелене суспільство, необхідно мати можливість донести цю інформацію до суспільства. Саме тому було вирішено створити проєкт “100 GREEN”

“Окремо зазначу, що цей проєкт не має жодного стосунку до політики. Я би сказав, це цивілізаційний проєкт. Тому що людям треба розказувати правду, що відбувається на енергетичному ринку, на ринку нових технологій і що нас очікує”, — додав він. 

«Місією цієї інформаційної площадки є не тільки дискусія та діалоги у професійній енергетичній спільноті, а також формування «відповідального зеленого мислення» всіх українців. То ж будемо прагнути матеріали каналу робити максимально простими, доступними та цікавими для широкої аудиторії», – сказав Дмитро Васильєв, президент ГО «Розвиткова агенція досліджень та аналітики РАДА». «І до речі, ми також розширимо географічну аудиторію, спілкуючись не тільки українською, а і англійською мовами» – додав ведучий youtube 100 GREEN Дмитро Васильєв.

На презентації каналу були присутні представники уряду і Міністерства енергетики, корпоративного та громадського секторів, митці.