Хронікерс

Гарячі українські новини

Кримінальна відповідальність суддів і стан укриттів: Зеленський провів засідання РНБО

На черговому засіданні РНБО розглядалися три основні питання

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 23 червня відбулося чергове засідання РНБО, на якому розглядалася низка гострих питань. Про це Зеленський повідомив у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

“Розглянули ситуацію з укриттями в областях, районах та містах, які ворог тероризує найбільш інтенсивно. Висновки невтішні. Майже по всій країні. Особливо цинічна та ганебна ситуація в тих містах, які мають значний фінансовий ресурс, але, на жаль, інші пріоритети. Кадрові рішення будуть”, – зазначив Зеленський.

За його словами, інше важливе питання – суди. Серед пропозицій, зокрема, посилити кримінальну відповідальність за корупційні правопорушення у сфері правосуддя, і щоб це було відчутно.

“Від 10 до 15 років з конфіскацією майна. І щоб це стосувалось тих, хто вимагає гроші, хто бере гроші, хто тримає цю систему корупції на всіх її ланках. Наступне: мають бути перевірки доброчесності суддів, і не лише перед призначенням на посаду”, – сказав президент.

Насамкінець президент розповів, що члени РНБО обговорили завдання, які маємо виконати до кінця року, щоб повністю реалізувати кожну рекомендацію Єврокомісії для початку переговорів про вступ в Євросоюз.