Хронікерс

Гарячі українські новини

НАЗК вперше в історії виплатив винагороду викривачу корупції

Отримувачем винагороди став військовий, який у 2020-2021 роках буд директором департаменту внутрішнього аудити Міноборони

У Національному агентстві з питань запобігання корупції повідомили про першу в історії виплату викривачу корупції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Викривач, який отримав винагороду – чинний військовослужбовець, який у 2020-2021 роках обіймав посаду директора департаменту внутрішнього аудиту Міноборони. У 2021 році він звернувся із заявою до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), в якій повідомив, що йому запропонували отримання неправомірної вигоди у 24 млн грн за дії в інтересах певного ТОВ”, – йдеться у повідомлені.

Також за даними НАЗК, викривач може отримати 10 відсотків від грошового розміру предмета корупційного злочину або розміру завданих державі збитків від злочину після ухвалення обвинувального вироку суду.

“Наразі маємо відповідне рішення та виплату першої винагороди. Це – фундаментальна подія для подальшого розвитку інституту викривання в Україні та формування сталої культури викривання. На черзі – наступний кейс”, – йдеться у повідомлені.