Хронікерс

Гарячі українські новини

Україна отримає понад одного мільярда доларів допомоги від USAID

За даними агентства, 825 мільйонів доларів піде на підтримку енергетичної системи

Адміністраторка USAID Саманта Павер заявила, що Україна отримає від агентства 825 мільйонів доларів на підтримку енергетичної система та 237 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, передає Хронікерс з посиланням на Радіо Свобода.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“З наближенням зими путін знову атакує енергетичну інфраструктуру, сподіваючись використати холодну погоду як зброю проти українського народу. Тому ми виділили 825 мільйонів доларів на енергетичну систему України цієї зими. Це майже вдвічі більше, ніж ми інвестували минулого року. І ці ресурси тепер дозволять нам підтримати тих, хто проводить ремонтні роботи, нарощує потужності й захищає критично важливу інфраструктуру”, – сказала вона.

Крім того, вона повідомила про запуск 5-річної програми реабілітації українців “Rehab for you”, на яку були виділено 13 мільйонів доалрів.

“Ми запускаємо нову п’ятирічну програму “Rehab for you” з бюджетом 13 мільйонів доларів, яка допоможе українцям відновитися після травм і навчитися жити з новими обмеженнями, щоб вони могли продовжувати брати участь у житті своїх громад, робити внесок в економіку і, звичайно, в свою сім’ю”, – сказала вона.

Також Павер додала про гуманітарну допомогу Україні, на яку було виділено 237 мільйонів доларів.

“Це нове фінансування допоможе забезпечити життєво необхідні речі, такі як їжа, житло й медичні послуги для українців всередині країни і переміщених осіб за її межами. Важливо, що це також допоможе домогосподарствам підготуватися до холодів, які ми відчуваємо вже сьогодні. Термоковдри, постільна білизна, зимовий одяг”, – додала вона.