Хронікерс

Гарячі українські новини

Гетманцев розповів, як вирішити проблеми з фінансування ЗСУ

За словами голови комітету ВР, потрібно підвищувати військовий разом з ПДВ

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що для вирішення проблеми з фінансування ЗСУ  потрібно підвищувати військовий збір та податок на додану вартість, передає Хронікерс з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Коли держава приходить до людей і каже: мені не вистачає на армію ось стільки, будь ласка, давайте кожен із нас скинеться на цю святу мету, і потрібно швидко, для цього є тільки дві відповіді на сьогодні – це військовий збір і ПДВ. Тільки два ці потужні податки здатні швидко зібрати гроші в бюджет з усіх платників рівно”, – сказав він.

Крім того, Гетманцев додав, що депутати не можуть домовитися щодо податків на розкіш.

“Коли ми починаємо визначати вичерпний перелік предметів розкоші, ми ніколи не можемо ні з ким домовитися, Чому ювелірка мала платити 30%, за автомобілі – 15%, а за квартири та банківське золото – 5%. Ніякої не було аргументації. І, справді, її, напевно, не може бути”, – сказав він.

 Також за його словами, ці податки мають невеликий фіскальний ефект.

“Ми отримуємо досить велику групу незадоволених і фіскальний ефект у розмірі трьох-чотирьох мільярдів від запровадження будь-якого з цих видів податків”, – сказав він.