Хронікерс

Гарячі українські новини

У Гостомелі ремонтують дитячий садочок: Кравченко виявив нестачу працівників (ВІДЕО)

Підряднику, який ремонтує дитсадок, дали строк виконання до 31 грудня

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що почав отримувати багато скарг від мешканців Гостомеля щодо затримки ремонту дитячого садочку “Веселка”, і тому без попередження відвідав об’єкт з інспекцією, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“На початку березня 2022 року внаслідок постійних обстрілів росіян у
“Веселці” було зруйновано дах та стіни, частина приміщення вигоріла. До війни садочок відвідували майже 300 дітей”, – сказав він.

За словами Кравченко, ремонтні роботи стартували восени 2023 року на кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та здати об’єкт планувалося у короткі терміни.

“Під час відновлення дитячого садочка виникла потреба у коригуванні проєкту. Бо є чимало робіт, які були не передбачені проєктно-кошторисною документацією. Але під час інспекції побачив, що існує й інша причина затримки – недостатня кількість робітників”, – додав він.

Крім того, Кравченко додав, що поспілкувався з підрядником, давши строк на виконання до 31 грудня 2024 року.

“Садочок має бути введений в експлуатацію цьогоріч. Якщо цього не станеться – договір розірвемо та звернемося до суду для відшкодування підрядником збитків. Нікого не примушував братися за відбудову, тому якщо підрядник підписав договір – має виконувати всі свої зобов’язання”, – додав він.

Також за його словами, у дитсадку виконано демонтаж пошкоджених конструкцій, було встановленопокрівлю та проведено роботи з утеплення та гідроізоляції підземної частини фундаменту.

“Наразі триває влаштування перестінків, мурувальні та штукатурні роботи, продовжується монтаж вікон. Укриття готове на 80%. Тут вже виконаний демонтаж, проведені земляні та монолітні роботи, а також облаштування підлоги та перегородок”, – додав він.