Хронікерс

Гарячі українські новини

У рамках програми UNITED24 у Гостомелі відновили багатоповерхівку, – Кравченко

Близько трьох сотень мешканців багатоквартирного будинку на Київщині повернуться до своїх осель

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що у Гостомелі закінчили відновлення багатоквартирного будинку за допомогою коштів Президентської компанії UNITED24, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Коштом Президентської програми UNITED24 відновили багатоквартирний будинок у Гостомелі. 300 його мешканців нарешті повноцінно повернуться до своїх осель. Це вже 4-й будинок, введений в експлуатацію за цією програмою”, – сказав він.

За словами Кравченка, багатоповерховий будинок у Гостомелі був зруйнований окупантами у березні 2022 року.

“Під час артилерійського обстрілу було повністю знищено секцію в одному з під’їздів, зруйновано вщент 9 квартир. Крім того, в будинку були пошкоджені стіни, покрівля, вибиті вікна та двері, фасади, з ладу виведено систему опалення та всі інженерні мережі”, – додав він.

Відбудова п’ятиповерхового житла стартувала у травні 2023 року.

“Обсяг виконаних робіт колосальний: повністю відновили 9 квартир, стіни та внутрішні перегородки, відремонтували під’їзди та місця загального користування, утеплили горище, облаштували нову покрівлю з вентиляцією та водостоками, замінили вікна, двері, балкони, де була потреба, відремонтували квартири”, – додав Кравченко.

Крім того, за словами очільники Київської ОВА, в рамках програми UNITED24 на Київщині відновлюють 18 багатоквартирних будинків.

“Додому зможуть повернутися понад 4 тис. людей, які через російських окупантів втратили свої оселі. 4 відновлені багатоквартирні будинки ми вже ввели в експлуатацію, інші – незабаром”, – додав він.