Хронікерс

Гарячі українські новини

Окупанти не допускають МАГАТЕ до однієї з частин ЗАЕС

Члени місії МАГАТЕ бачити навколо Запорізької АЕС протипіхотні міни

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що росіяни не допустили місію до західної частини турбінних залів Запорізької АЕС, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“ISAMZ продовжує повідомляти про присутність озброєних людей (які, як стверджує Російська Федерація, є членами Національної гвардії Росії і деякими фахівцями з хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної зброї) і військової техніки, такої як бронетранспортери, військові транспортні засоби матеріально-технічного забезпечення та бронемашини зі встановленим озброєнням. ISAMZ повідомила, що озброєні військові не допустили її до західної частини турбінних залів”, – сказав він

Також словами Гроссі, місія МАГАТЕ стикалася з обмеженнями в наданні своєчасного і належного доступу до всіх місць та інформації, пов’язаних з ядерною та фізичною ядерною безпекою, що може мати наслідки для оцінки Агентством загальної ситуації.

“Протягом звітного періоду (з 25 травня по 30 серпня. – Ред.) ISAMZ не було надано доступу до всіх місць, що мають відношення до ядерної та фізичної ядерної безпеки – таких як західна частина турбінних залів, ізоляційні ворота водойми-охолоджувача ЗАЕС та відкритий розподільчий пристрій 330 кВ ЗАЕС”, – сказав він.

 Крім того, місія спостерігала у буферній зоні протипіхотні міни. Окупанти запевняють, що міни є частиною системи фізичного захисту