Хронікерс

Гарячі українські новини

У ДБР завершили розслідування щодо держзради Дубінського та Деркача

За даними слідства, російські спецслужби намагалися дискредитувати українсько-американські відносини

У Державному бюро розслідувань повідомили про завершення розслідування державної зради злочинної групи, до якої входили нардепи та експрокурор, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“ДБР спільно з СБУ викрили цю злочинну організацію у листопаді 2023 року. До її складу входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор. Встановлено, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин з США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО”, – йдеться у повідомлені.

Також за даними ДБР, це була спланована російськими спецслужбами спецоперація, яка мала дискредитувати українсько-американські відносини та загальмувати інтеграційні процеси входження України до ЄС та НАТО.

“Встановлено, що діяли вони за чіткими вказівками російських спецслужб. Депутати увійшли до злочинної організації, створеної першим заступником начальника головного управління генерального штабу збройних сил рф (більш відомого як ГРУ) Володимиром Алєксєєвим та його помічником Олексієм Савіним. Організація мала чітку ієрархічну структуру та мала детальний розподіл обов’язків”, – йдеться у повідомлені.