Хронікерс

Гарячі українські новини

Російські аеродроми є законними цілями для України, – Ходжес

Ходжес вважає обмеження використання зброї, яку вже передали Україні, жахливою політикою США

Екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, обмеження  далекобійних ударів по території країни-окупанта свідчать про не бажання США взяти на саби зобов’язання допомогти Україні перемогти, передає Хронікерс з посиланням на Радіо Свобода.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Перш за все, я вважаю, що це жахлива політика Сполучених Штатів – накладати обмеження на здатність України використовувати зброю, яку ми вже надали Україні, наприклад, 300-кілометрові ATACMS. Я думаю, що ця політика є результатом того, що адміністрація ще не готова взяти на себе зобовʼязання допомогти Україні перемогти”, – сказав він.

Також за його словами, російські аеродроми є законними цілями для Сил оборони та Україна має право захищати себе від ворожих атак

“Ми не маємо чітко окресленого бачення результату з точки зору США. І через це ми й надалі вдаємося до поганої політики. Я сподіваюся, що це зміниться. Безумовно, Україна має право захищати себе. І тому удари по аеродромах, з яких здійснюються російські атаки, чи то ракети, чи то безпілотники, чи то літаки, що скидають керовані бомби, є законними цілями. І ми не повинні обмежувати Україну в ударах по цих цілях”, – додав він.