Хронікерс

Гарячі українські новини

Восени запрацюють три держпрограми підтримки молоді, – Зеленський

Зеленський анонсував програми грантів на власну справ та освіту для молодих українців

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що восени запрацюють три державні програми підтримки українців до 25 років, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Сьогодні ми вже маємо державні програми, які працюють і працюватимуть ще активніше в інтересах молоді. Зокрема, перше, в існуючій державній програмі “єОселя” буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10%. І вже восени має запрацювати відповідна програма. Це дійсно хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, вчителів, правоохоронців і 7% річних для інших категорій”, – сказав він.

Також Зеленський додав, що з вересня запрацює програма грантів на власну справу для української молоді.

“Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу, і ми починаємо з грантів у 150 тисяч гривень на перший проєкт. Всі деталі будуть представлені нашим урядом”, – додав він.

Крім того, президент додав про третю програму освітніх грантів для молодих українців.

“Теж з вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів. Ми поступово урядом будемо збільшувати наповненість коштів цієї та інших відповідних програм підтримки нашої української молоді. Таких програм має бути набагато більше”, – додав він.