Хронікерс

Гарячі українські новини

США продовжать підтримувати Україну після президентських виборів, – посол Брінк

За словами посла США, підтримка України є питанням безпеки, демократичних свобод та наближення до ЄС і НАТО

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що Штати продовжать підтримувати Україну після президентських виборів, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Боротьба України – це те, що впливає на нас. Це важливо для нас, не лише, як для країни, але і для Мічигану чи Техасу, тому що ця боротьба існує, як і питання до будь-якої адміністрації: як переможець буде політично підтримувати Україну?”,  -сказала вона.

Також за її словами, нова адміністрація буде дослуховуватися до американців і цінностей демократії.

“Як допомога виллється в політичні рішення – я не знаю, я не можу цього передбачити, тому що кожна адміністрація має свої стратегії і права вирішувати, але коли є чітка підтримка, я переконана, що наша підтримка України продовжиться”,  – додала вона.

Крім того, Брінк додала, що Україна має дотримуватися обраного шляху, щоб на запитання: “Чому треба вас підтримувати?” відповідати, “що це – питання безпеки, економіки, демократичних свобод та наближення до Євросоюзу і НАТО”.

“Україна – це той партнер, якого Америка хоче бачити, як сильного партнера в альянсі боротьби за цінності демократії. Я не можу передбачити майбутнє, дати пряму відповідь на запитання, але я переконана, що підтримка України буде. Я переконана в демократії і зацікавленості Америки в Україні”, – додала вона.