Хронікерс

Гарячі українські новини

МАГАТЕ продовжило моніторингову місію на підстанції, важливій для українських АЕС

Міністр економіки України сподівається, що присутність інспекторів МАГАТЕ на підстанціях допоможе підтримати ядерну безпеку

У Міністерстві енергетики України повідомили, що МАГАТЕ продовжило моніторингову місію на одні з високовольтних підстанцій, важливій для українських АЕС, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії 21 жовтня продовжили моніторингову місію на одній із підстанцій оператора системи передачі, яка є критично важливою для роботи українських АЕС. Згідно із узгодженим графіком візитів, місія буде продовжуватись почергово на всіх ключових для атомної енергетики підстанціях”, – йдеться у повідомлені.

Крім того, за словами голови Міненерго Германа Галущенко, він сподівається що наявність інспекторів МАГАТЕ допоможе підтримати ядерну безпеку в Україні.

“Це результат тих предметних домовленостей, яких вдалося досягнути під час візиту генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та перемовин з Президентом України Володимиром Зеленським. Ми сподіваємося, що присутність  інспекторів МАГАТЕ на ключових для роботи АЕС підстанціях магістральної електромережі допоможе підтримати ядерну безпеку та радіаційну безпеку. Адже удари росії по цивільних енергетичних обʼєктах, зокрема ключових підстанціях, напряму загрожують  ядерній  та радіаційній безпеці всієї Європи”, – сказав він.