Хронікерс

Гарячі українські новини

Ворожий флот більше не може впливати на бойові дії в Україні, – Плетенчук

За словами Плетенчука, флот окупантів технологічно відстає від країн НАТО

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що ворожий флот більше не здатний впливати на бойові дії в Україні, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Який би не був ступінь готовності та кількість одиниць – вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може. Навіть незважаючи, що деякі одиниці могли б перекинути внутрішніми водами, вони цього робити не будуть, тому що не можуть дати ради навіть тим одиницям, що в них залишаються у Чорноморському флоті, який фактично паралізований в азово-чорноморському регіоні”, – сказав він.

Також за словами Плетенчука, російських флот технологічно відстає від країн НАТО.

“Що стосується інших акваторій, як, наприклад, Середземномор’я, то звідти вони сюди так само не можуть потрапити. Що стосується Каспію, з яким нас з’єднує канал, то вони його для цього сполучення не використовують. Вони себе вважають потужною морською державою, але в будь-якому разі вони технологічно відстають від країн НАТО, і їхній рівень боєготовності ми бачили в нашому Чорному морі й відповідно рівень тактики й стратегії теж. Тому грати м’язами можна, але реальні бойові дії розставляють все по своїх місцях, і картина виявляється трошки інакшою”, – додав він.