Хронікерс

Гарячі українські новини

Міністр оборони Норвегії ознайомився з навчання українських військових (ФОТО)

За даними Генштабу, наразі 5 сотень українців пройшли навчання з програмою ЗС Норвегії

У Генеральному штабі ЗС України повідомили, що міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Ґрам відвідав операцію ҐУНҐНЕ, ознайомившись з частиною програми навчання українських військовослужбовців, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Підтримка Сил оборони у підготовці та навчанні не лише важлива для України, але й дає корисний досвід для норвезьких інструкторів, а також дає знання, які ми можемо використати для подальшого розвитку власної оборони”, – сказав він.

Також за даними Генштабу, наразі 500 українських військових пройшли навчання за програмою тренінгу Збройних Сил Норвегії щодо управління стресом “Навчання оперативної стійкості.

“Паралельно із зусиллями в рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС, Норвегія також сприяє підготовці українських військових в інших сферах. Це включає навчання для українських офіцерів зі знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів у Литві та професійне навчання комбат медицині, стрільби та підготовки водіїв у Норвегії під назвою операція ҐУНҐНЕ в рамках навчальної операції ЕЛЛІСЕВ”, – йдеться у повідомлені.