Хронікерс

Гарячі українські новини

Рютте розповів про три пріоритети на посаді Генсека НАТО

Новий Генсек НАТО має плани зміцнити партнерство з ЄС та іншими країнами, які поділяють інтереси Альянсу

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що серед його пріоритетів на посаді є підтримка України та наближення її до вступу в Альянс, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Я сповнений рішучості підготувати НАТО до викликів майбутнього. Як генеральний секретар я працюватиму над трьома пріоритетами. По-перше – зберегти міцність НАТО та забезпечити ефективність і надійність нашої оборони проти всіх загроз. Для цього нам потрібно більше сил із кращими можливостями та швидшими інноваціями”, – сказав він.

За його словами це вимагає більше інвестицій, тому що “для того, щоб зробити більше, ми маємо витрачати більше”.

“Мій другий пріоритет – посилити підтримку України та наблизити її до НАТО. Тому що в Європі не може бути міцної, тривалої безпеки без сильної незалежної України. Я знаю з власного досвіду після збиття рейсу MH17 у 2014 році, що конфлікт в Україні не обмежується лінією фронту. Тож ми повинні зробити свій внесок”,- додав він.

Крім того, за словами Рютте, його третім пріоритетом є “зміцнення нашого партнерства з нашим унікальним та важливим партнером, Європейським Союзом, і з країнами в усьому світі, які поділяють наші інтереси та цінності”.