Хронікерс

Гарячі українські новини

Окупанти були змушені відвести війська з Харківщини через операцію ЗСУ у Курській області, – британська розвідка

За британськими даними, повернення заводу у Вовчанську, ймовірно, сприятиме подальшому  контрнаступу на півночі міста

У Міністерстві оборони Британії повідомили, що операція Сил оборони у Курській області змусили окупантів відвести війська з Харківщини, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Наприкінці вересня 2024 року українські війська відбили та очистили Вовчанський хімзавод у Вовчанську Харківської області. Хімзавод виконував роль російського опорного пункту, що дозволяло проводити тактичні операції на річці Вовча. Його втрата, швидше за все, обмежить можливості сухопутних військ рф для просування в Харківській області”, – йдеться у повідомлені.

Також за даними розвідки, повернення Вовчанського заводу до ЗСУ, ймовірно, сприятиме подальшому контрнаступу на півночі міста.

“Вовчанськ заперечується з травня 2024 року, коли російські війська розпочали наступальну операцію в Харківській області, щоб створити “буферну зону” для стримування та пом’якшення будь-яких українських атак у районі Білгорода. Це призвело до того, що Вовчанськ став містом, де існувала велика боротьба, і обидві сторони намагалися витіснити одна одну з цього району”, – йдеться у повідомлені.