Хронікерс

Гарячі українські новини

У 2024 році ворог змінив тактику кібератак, – Держспецзв’язку

За даними фахівців, російські хакери змінили свій фокуса на все, що пов’язане з театром бойових дій

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомили, що в першій половині 2024 року російські хакери змінили тактику кібератак, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Зокрема, у 2022 ворог робив акцент на операціях знищення ІТ інфраструктур організацій сектору критичної інфраструктури, а також отримання баз даних, списків. Також активно проводили кампанії проти медіа та комерційних організацій. Ворожі хакери йшли туди, де були очевидні недоліки, вразливості і можливості, якими вони могли легко скористатися”, – йдеться у повідомлені.

Також за даними Держспецзв’язку, у 2023 ворожа стратегія поступово змістилася до закріплення і прихованого отримання інформації та використання кіберкомпоненту для отримання зворотного зв’язку про результати їхніх кінетичних уражень.

“У 2024 році спостерігається зміщення фокусу атак на все, що безпосередньо пов’язане з театром бойових дій та атаками на постачальників послуг, з метою якомога довше залишатися непомітними, утримувати присутність в системах, які мають зв’язок з війною та державною діяльністю”, – йдеться у повідомлені.