Хронікерс

Гарячі українські новини

НКЦК заборонив чиновникам та військовим використовувати “Телеграм” під час служби

У четвер 19 вересня відбулося засідання з обговорення загроз національної безпеки, пов’язаних месенджером Дурова

У Раді національної безпеки і оборони України повідомили, що 19 вересня відбулося засідання Національного координаційного центру кібербезпеки з обговорення загроз нацбезпеки пов’язаних із використанням “Телеграму”, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“З метою мінімізації цих загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури”, – йдеться у повідомлені.

Також у РНБО повідомили, що виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків.

“Значну увагу учасники засідання приділили забезпеченню сталої роботи мобільного зв’язку та інтернету в умовах воєнного стану. Компанії сектору телекомунікацій постійно зазнають кібератак з боку російських хакерів. З метою покращення взаємодії у реагуванні на такі загрози учасники підтримали ініціативу щодо створення у галузі центру обміну та аналізу інформацією про кіберзагрози з використанням кращих європейських практик, зокрема за моделлю ISAC”, – йдеться у повідомлені.