Хронікерс

Гарячі українські новини

Мета санкцій ускладнити та сповільнити підживлювання російської армії, – представник ЄС

За словами представника Євросоюзу, санкції мають бути націлені на фінансові установи, які підтримують потік військових товарів до РФ

Представник ЄС Девід О’Салліван заявив, що санкції Євросоюзу мають бути спрямовані на фінансові установи, які підтримують потоки військової продукції до росії, передає Хронікерс з посиланням на Reuters.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Санкції не є “чарівною кулею”, а метою було зробити важчим, повільнішим і дорожчим паливо для Росії свою військову машину. Він додав, що не має ілюзій щодо обходу і що розміщення компаній, які продають товари подвійного призначення в Москву, часто є простою спробою”, – йдеться у виданні.

За його словами, ЄС зробив крони для скорочення обходу санкцій через країни Центральної Азії, і скорочення цих потоків стало очевидним після дипломатичних зусиль з Казахстаном, Узбекистаном, Вірменією та іншими.

“Йдеться про виявлення фінансових установ, які потенційно фінансують перевалку військової продукції. Якщо їх буде виявлено, з цими установами зв’яжуться зі словами… якщо вони не відмовляться, вони ризикують потрапити в список. США зробили це з великим ефектом у трьох випадках на початку року. Ми починаємо збирати дані інформацію та порівняйте нотатки”, – сказав він.