Хронікерс

Гарячі українські новини

Україна опереджає багато країн ЄС за часткою декарбонізованої енергії, – Міненерго

За словами міністра енергетики, Україна й далі рухається до “зеленої” енергетики незважаючи на війну

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що більшість електроенергії в країні виробляється без викидів вуглекислого газу, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“На сьогодні більшість електроенергії в країні виробляється без викидів вуглекислого газу. Цей показник перевищує результати багатьох європейських держав і демонструє вагомий крок України у напрямку “зеленої” трансформації”, – сказав він.

Також за його словами, війна внесла корективи у плани енергетичної трансформації країни.

“Війна змусила нас діяти набагато швидше. Раніше таймлайн трансформації енергосистеми був розрахований до 2035, 2040 чи 2050 років. Однак через постійні атаки на нашу енергетичну інфраструктуру ми змушені реалізовувати ці плани в максимально стислі терміни”, – сказав він.

Крім того, Галущенко додав, що попри війну в країні та обстріли окупантів, Україна продовжує рухатися до “зеленої” енергетики і активно впроваджує технології, які допоможуть зробити країну більш енергонезалежною.

“Кроки, які інші країни робили в мирний час роками або навіть десятиліттями, ми маємо зробити дуже швидко. І я абсолютно впевнений у тому, що ми зможемо це зробити”, – сказав він.