Хронікерс

Гарячі українські новини

У Курській області знаходиться близько 40 тисяч російських військових, – Зеленський

За словами Зеленського, окупанти планують стягнути на Курщину до 70 тисячі військових

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що окупанти у Курській області почали швидкі наступальні дії та хочуть стягнути туди близько 60-70 тисяч військових, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Нам відомо, що там знаходиться близько 40 тисяч. Вони хотіли швидких проривів. Як вони кажуть, деокупація. Приємно, що вже не тільки ми, а й вони кажуть про деокупацію своєї території. Успіхів серйозних ми поки що не бачимо. Наші військові тримаються і роблять усе те, що потрібне для наших інших військово-політичних кроків”, – сказав він.

Крім того, Зеленський додав, що ситуація на фронті загалом складна, але за останній тиждень вирівнюється ситуація на Покровському напрямку.

“Наприклад, ми можемо побачити, що застосування кількості снарядів на Донбасі, у тому ж Покровську, до початку Курської операції була 1 до 12. Сьогодні — 1 до 2,5. Ми розуміємо, що ситуація поки не вирівнялася. У цій ситуації нам потрібно більше, ніж росіянам, якщо ми хочемо зупинити і відновлювати наше положення”, – додав він.