Хронікерс

Гарячі українські новини

Це принизливо для демократичного світу: Зеленський розкритикував Захід за відмову збивати російські ракети

За словами президента, Білорусь єдина країна, яка “відзначилася збиття російських “Шахедів”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає принизливим той факт, що Білорусь збиває російські “Шахеди”, у той час як українські союзники бояться сказати “ми працюємо на цим”, передає Хронікерс з посиланням на Українську правду.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Коли ми чуємо, що в Росію прибули нові ракети з Ірану, це ж те саме зло, яке союзникам доводилося вже збивати в небі Близького Сходу. Зараз, можливо, відрізняється марка ракет, але не терористичний мотив Ірану, що лежить в основі розповсюдження та застосування цієї зброї”, – сказав він.

Також Зеленський запитав, якщо союзники разом збивають ракети й дрони в небі Близького Сходу, то “чому досі немає аналогічного рішення про спільне збиття російських ракет й іранських “Шахедів” у небі України?”.

“Причому це не робиться й тоді, коли ракети та дрони прямують буквально на територію наших сусідів. І коли ми порушуємо це питання з нашими партнерами, постійно, до речі, усі намагаються його просто, якщо чесно, заговорити. І бояться навіть сказати “ми працюємо над цим”. Навіть цих слів бояться. І це правда”, – додав він.

Також за словами Зеленського, лише Білорусь відзначилася збиттям російських “Шахедів”.

“Я не думав, що в такому форматі це буде… Це справді, я вважаю, просто принизливо для сильного демократичного світу”, – додав він.