Хронікерс

Гарячі українські новини

Ордери на арешт Дурова та його брата були видані ще у березні, – Politico

Ордер на арешт Дурова був виданий через відмову “Телеграму” співпрацювати з французькими спецслужбами

Франція видала ордери на арешт засновника “Телеграму” Павла Дурова та його брата ще у березні 2024 року через відмову співпрацювати зі спецслужбами, передає Хронікерс з посиланням на Politico.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“У документі вказується, що французьке таємне розслідування “Телеграму” є ширшим і почалося на кілька місяців раніше, ніж було відомо раніше. Справа стосується відмови “Телеграму” співпрацювати з розслідуванням французької поліції щодо сексуального насильства над дітьми”, – повідомили у виданні.

За даними видання, ордери на Дурова та його брата, співзасновника платформи, видали 25 березня за звинуваченнями, серед яких “співучасть у зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх у складі організованої групи“.

“Ордери були видані після таємного розслідування Telegram під керівництвом відділу боротьби з кіберзлочинністю паризької прокуратури, під час якого підозрюваний обговорював заманювання неповнолітніх дівчат для надсилання “дитячої порнографії власного виробництва”, а потім погрожував опублікувати її в соціальних мережах”, – йдеться у виданні.