Хронікерс

Гарячі українські новини

У селі Козаровичі на Київщині відкрився дитячий садочок, – Кравченко

У новому дитсадку у Козаровичах розпочали працювати 2 групи, які складаються з 15 до 20 вихованців

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив про відкриття у селі Козаровичі Вишгородського району дитячого садочку “Капітошка”, який сьогодні прийняв перший вихованців, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

На початку повномасштабного вторгнення та внаслідок окупації будівля садочка була значно пошкоджена. Заклад відновили коштом місцевого бюджету”, – сказав він.

Також за словами Кравченко, дитячий садочок розрахований на 75 дітей. Від сьогодні розпочали працювати 2 групи для дітей раннього віку – 15 осіб та дітей дошкільного віку – 20 осіб.

“В усіх групах є окремі приміщення, де діти можуть навчатися та гратися, спальна зона, роздягальні та туалетні кімнати. Групи для малечі раннього віку розташовані на першому поверсі і мають окремий вхід”, – додав він.

Крім того, у дитсадку “Капітошка” присутня музична зала, методичний кабінет та харчувальний блок із сучасним обладненням. За 40 метрів від садочку закладу розташоване бомбосховище.

“З початку повномасштабного вторгнення 86 дитячих садків на Київщині було пошкоджено та зруйновано. Вже відновили 71 такий заклад. І робота з відбудови триває.  Бо попри війну діти повинні мати можливість отримувати якісну освіту, відвідувати садочки та спілкуватися з однолітками”, – додав він.