Хронікерс

Гарячі українські новини

На Київщини запровадили проєкт, який допоможе ветеранам повернутися до мирного життя, – Кравченко

На базі 8 освітніх закладів області діятимуть спеціальні ветеранські хаби

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко, повідомив, що на Київщині було запроваджено новий проєкт підтримки ветеранів, щоб допомогти їм адаптуватися до мирного життя, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“На базі 8 освітніх закладів області діятимуть спеціальні ветеранські хаби. КОВА розробила цей проєкт, щоб допомогти ветеранам адаптуватися до мирного життя і повернутися до трудової діяльності. Вдячний Київській обласній раді, яка підтримала запропоновані нами зміни до Комплексної програми “Конкурентоспроможна Київщина”, – сказав він.

Також Кравченко додав, що запроваджені ветеранські хаби стануть майданчиками для:

  • для нетворкінгу та отримання консультацій
  • індивідуальної підтримки
  • планування кар’єри та підготовки до ринку праці

“У закладах професійно-технічної освіти запровадять менторські програми для ветеранів і ветеранок та їхніх рідних з навчання та сприяння працевлаштуванню, а також їх перекваліфікації”, – додав він.

Крім того, за словами Кравченко, будуть організовані навчальні курси для підприємців, на випадок, якщо ветерани матимуть бажання відкрити власну справу.

“Детальну інформацію про проєкт можна буде отримати у Київському обласному центрі зайнятості та його територіальних підрозділах, офісах «Зроблено в Україні» та ЦНАПах регіону”, – додав він.