Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

До експлуатації у ЗСУ допустили понад 110 зразків автотехніки (ФОТО)

З початку широкомасштабного вторгнення РФ до експлуатації у ЗСУ вже допустили понад 110 зразків автотехніки українського та іноземного виробництва

Зокрема, 60 з них були прийняті на озброєння за останні п’ять місяців. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Автопарк ЗСУ нині має техніку виробництва понад 20 країн, серед яких США, Німеччина, Швеція, Велика Британія, Італія та інші.

“Лінійка категорій транспортних засобів є досить розлогою та включає броньовані автомобілі, позашляховики, вантажівки, мотоцикли та спеціальну автотехніку”, – йдеться у повідомленні.

Так, офіційно допущені до експлуатації популярні у військах моделі позашляховиків виробництва японських та європейських автовиробників, а також найбільший у світі американський тягач-транспортер для перевезення по бездоріжжю танків, самохідних артилерійських установок та іншої важкої бронетехніки.

Окрім броньованої та важкої техніки українські війська отримали квадроцикли, гексацикли й баггі.

У Міноборони зауважили, що “понад третина зі 110 кодифікованих зразків автомобільної техніки – української розробки та виробництва”. Серед них – спецавтомобілі, броньовані автомобілі, звичайні вантажівки, всюдиходи та електромотоцикли вітчизняного виробництва.

“Кодифікація та допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України”, – підкреслили у відомстві.