Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Привласнювали кошти туристів за сходження на Говерлу: посадовців Карпатського нацпарку відправили під суд

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо заступника директора Карпатського Національного природного парку та касира, які організували схему незаконного збагачення при продажі квитків для сходження на Говерлу

Обвинувальний акт направлений до суду. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Встановлено, що посадовець оформив свого знайомого на роботу касиром з продажу квитків на туристичному маршруті при підйомі на Говерлу. Чоловік не видавав частину чеків туристичним групам та окремим туристам. Також він щодня звітував керівнику про суми зібраної необлікованої готівки та відвозив її в офіс до заступника директора. Далі вони ділили кошти між собою.

Денний виторг ділків складав щодня щонайменше 30 тисяч грн. Найбільш «врожайним» був період з кінця серпня до початку вересня, коли чимало груп підіймаються на Говерлу з нагоди Дня Незалежності України. Тоді ділки клали до кишені по 50-60 тисяч грн на день. Протиправна схема діяла з червня до жовтня 2023 року.

Економічною експертизою було доведено, що таким чином посадовці привласнили не менше 617 тисяч гривень.

Тож заступника директора та касира обвинувачують у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України). Їм загрожує до 8 років вʼязниці.

Заступника директора усунули від виконання обов’язків, а касира звільнили з роботи. Обом фігурантам суд обрав запобіжний захід – домашній арешт. 

Зазначається також про заявлений цивільний позов до обвинувачених з метою відшкодування завданих збитків.