Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Влада Києва заявила, що не погоджувала проведення Маршу Рівності у метро

Столична влада закликала організаторів Маршу Рівності знайти іншу локацію. Проведення заходу у метрополітені не погоджували

Про це повідомили у пресслужбі Київської МДА, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності в метро. Із міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. У разі проведення заходу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів”, – йдеться у повідомленні.

У КМДА зауважили, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак КП “Київський метрополітен” – об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік.

“Щоб не наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів, уникнути можливих провокацій, міська влада не може дозволити проведення Маршу Рівності в метро”, – наголосили в адміністрації.

Також в КМДА наголосили, що заяви, які поширюють деякі телеграм-канали, про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів з міського бюджету – “абсолютно не відповідають дійсності і, очевидно, покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці”.