Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Києві аферисти, що діяли під виглядом благодійників, привласнили 5 млн грн пожертв для дітей

Правоохоронці викрили трьох зловмисників, які привласнювали пожертви на допомогу дітям

Про це інформує пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

Зазначається, що шахраї зареєстрували благодійну організацію та під виглядом діяльності благодійного фонду виманювали гроші начебто на допомогу дітям. Зловмисники залучили для роботи в кол-центрі найманих працівників, які здійснювали телефонні дзвінки та переконували громадян робити пожертви. Крім цього, шахраї розміщували в інтернеті неправдиву інформацію про благодійні проєкти.

У такий спосіб фігуранти отримали на рахунок організації близько п’яти мільйонів гривень в якості благодійних внесків. Надалі порушники виводили кошти на підконтрольні банківські рахунки та витрачали їх на власні потреби.

Слідчі та оперативники кіберполіції провели низку обшуків на території Києва та Київської області, під час яких вилучили речові докази злочинної діяльності фігурантів.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України (Незаконне використання благодійних пожертв, за попередньою змовою групою осіб, з метою отримання прибутку, в особливо великому розмірі, під час воєнного стану).

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.