Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Черговий факт знущання з українських військовополонених зафіксував Офіс генпрокурора

В мережі з’явилося відео знущання росіян з українських військовополонених. Ймовірно це відбувалося на Харківському напрямку

Про це інформує пресслужба ОГПУ, передає Хронікерс.

Як зазначено, прокуратура розпочала провадження за фактом жорстокого поводження з українськими військовополоненими на Харківському напрямку.

“Під час моніторингу соціальних мереж, прокурори виявили відео, на якому зафіксовано жорстоке поводження з українськими військовими з боку окупантів на Харківському напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Так, на відео видно, як російські військові завдають українським бійцям тілесних ушкоджень, а також імітують страту шляхом пострілу з автоматичної зброї біля голови одного з військовополонених. Крім того, на відео окупанти застосовують до українських оборонців психологічний тиск, змушуючи співати гімн СРСР.

“Такі дії є порушенням Женевських конвенцій, згідно з якими військовополонені мають право на гуманне ставлення. Наразі вживаються заходи, спрямовані на встановлення потерпілих та військовослужбовців ЗС РФ”, – кажуть в Офісі генпрокурора.