Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

З полону повернулося ще 75 українських Захисників (ФОТО)

Україні вдалося повернути з російського полону 75 своїх Героїв: Серед них військові, нацгвардійці, прикордонники та цивільні

Про це в телеграм-каналі повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України”, – написав глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що серед тих, кого вдалося повернути – воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли, що серед визволених Оборонців – 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу.

Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Цього разу визволено з полону 37 представників Збройних Сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних Сил. Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро Оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.

“Повернути на рідну землю вдалося 19 Захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять Оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках”, – повідомили в Коордштабі.

Зазначається, що сьогоднішній обмін – 52-й з початку повномасштабного вторгнення РФ. Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 Захисників та Захисниць України.