Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Фабрика-кухня на Київщині годуватиме учнів ще 20 шкіл, планується будівництво ще однієї (ФОТО, ВІДЕО)

Фабрика-кухня “Готуїмо” у Бучі щодня готує 4000 порцій. З вересня кількість порцій планують збільшити до понад 11 тисяч, підключивши до фабрики ще низку навчальних закладів.

Крім того, у Вишневій громаді планують побудувати ще одну фабрику-кухню, яка доставлятиме шкільні обіди. Про це повідомляє Хронікерс із посиланням на Офіс президента та начальника Київської ОВА Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Він разом із першою леді Оленою Зеленською та представниками Запорізької та Чернігівської ОВА, міністерства освіти, Команди реформи шкільного харчування та очільниками низки громад відвідали ліцеї в селі Синяк та Бучі. Це 2 з 13 закладів, куди привозять їжу школярам з фабрики-кухні.

Ця фабрика-кухня “Готуїмо” нещодавно запрацювала в Бучі завдяки інвесторської підтримки Фонду Говарда Баффета.

Посадовці мали змогу побачити, як розвантажують бокси з готовими обідами та підігрівають їх за спеціальною технологією Сook and Сhill. Завдяки їй продукти зберігають якість і харчову цінність. Основною перевагою цієї технології є інтенсивне охолодження, за якого тривалість зберігання в холодильнику суттєво подовжується.

“Дивовижне відчуття – проходити разом із цим унікальним підприємством усі фази його втілення й зростання: від задуму, пошуку ділянки під будівництво влітку 2022 року у ще зруйнованій Бучі, першого символічного ковша землі на його спорудженні, до відкриття у грудні 2023-го. Відчувається, що цей проєкт, окрім того, що дав додаткове дихання Бучі, зробив ще й внесок у суспільну стійкість”, – зазначила Олена Зеленська.

“Сьогодні кухня щодня готує 4 тис. порцій. Але вже незабаром почнуть готувати для шкіл Немішаївської та Бородянської громад, а також садків Бучанської громади”, – зазначив Кравченко.

Так, у планах підключити до фабрики з 1 вересня цього року ще три школи в Бучанській громаді, чотири школи в Немішаївській громаді та 13 шкіл у Бородянській. У 2024/25 навчальному році фабрика-кухня “ГотуЇмо” забезпечуватиме безоплатним гарячим харчуванням 11 тис. 275 дітей.

Руслан Кравченко повідомив, що планується масштабувати цей проєкт і в громадах Київщини, зокрема, у Вишневій міській громаді. У школах тут навчаються 10 тисяч учнів, ще 2,5 тисячі – вихованці дитсадків.

Роботи фінансуватимуться коштом громади, також йде пошук додаткових інвестицій.