Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

На Хмельниччині затримали рейдерів з Дніпропетровщини

Правоохоронці затримали групу осіб, що незаконно заволоділи активами компанії на Хмельниччині. Ними виявилися мешканці Дніпропетровської області

Про це інформує пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Поліцейські з’ясували, що у 2022 році фігуранти, використовуючи дані підставної особи, оформили через нотаріуса договір купівлі-продажу частки статутного капіталу підприємства. Згодом вже в іншого нотаріуса оформили компанію на нового власника та провели державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу.

Внаслідок цих маніпуляцій реальний власник компанії втратив будь-яку можливість розпоряджатись власністю та вести підприємницьку діяльність, а зловмисники заволоділи активами на 4,6 млн грн. Ідеться про майновий комплекс площею 1500 кв. м, 200 га землі та обладнання.

Минулого року та на початку 2024-го поліцейські провели низку обшуків та вручили виконавцям підозри за ч. 2 ст. 206-2 Кримінального кодексу України (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Під час слідства правоохоронці отримали нові докази протиправної діяльності підозрюваних, а також зібрали необхідну доказову базу щодо підтвердження злочинної діяльності організатора. Відтак усі троє учасників злочинної групи отримали підозри.

Відповідно до санкції статей зловмисникам може загрожувати до десяти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна. Триває слідство.