Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Правоохоронці встановили особу працівника ФСБ, причетного до катувань цивільних на Херсонщині

Ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру співробітнику ФСБ РФ у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни

Про це інформує Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За даними слідства, підозрюваний після початку повномасштабного російського вторгнення прибув до окупованого селища Білозерка Херсонської області.

У змові з іншими військовослужбовцями РФ він незаконно утримував цивільних у приміщенні захопленого районного суду, де окупанти облаштували катівню.

У вересні 2022 року група озброєних російських військових затримала та ув’язнила двох місцевих жителів. Підозрюваний згодом проводив їх допити, схиляючи потерпілих до співпраці з окупаційною владою. У разі відмови до ув’язнених застосовувалось фізичне насильство, погрози вбивством та завданням шкоди здоров’ю близьким.

Потерпілих утримували у нелюдських умовах. Без надання в достатній кількості води, їжі, засобів гігієни та можливості відвідувати вбиральню.