Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Обмеження споживання електроенергії скасовані в усіх регіонах з 11:00 до 17:00, – Укренерго

Диспетчерський центр “Укренерго” 21 травня скасував обмеження споживання в усіх областях у період з 11:00 до 17:00

Про це повідомляє пресслужба компанії, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Зазначається, що сьогодні з 00:00 до 11:00 в усіх регіонах України для промисловості та населення діяли графіки погодинних відключень.

Водночас з 11:00 до 17:00 скасовано обмеження споживання в усіх областях.

“Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах. Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно – дефіцит в енергосистемі зменшився”, – пояснили в “Укренерго”.

Тож, енергетики закликають споживачів за можливості перенести заплановані на вечір чи на ніч користування енергоємними приладами на денні години.

Водночас увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 17:00 до 24:00.

Як пояснюють у компанії, графіки погодинних відключень можуть бути застосовані для зниження рівня споживання при перевищенні визначених лімітів обсягів для кожної області.

Диспетчерський центр “Укренерго” доводить ці ліміти напередодні до кожного обленерго. Якщо область споживає в межах доведеного ліміту, знеструмлення споживачів можуть не застосовуватись. Якщо ліміт перевищено – знеструмлення будуть відбуватись за опублікованим обленерго графіком.