Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Секретар РНБО заявив, як війна в Україні закінчиться переговорами

В Україні сподіваються отримати запрошення у НАТО під час саміту

Секретар Ради Нацбезпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що кінцем війни будуть мирні переговори, передає Хронікерс.

“Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами. І тому була підготовлена і просувається формула миру президента Зеленського. Наша позиція дуже проста і переконаний, вона буде підтримана учасниками Саміту миру у Швейцарії у червні 2024 року. Це справжній дипломатичний трек, який має всі шанси сприяти досягненню справедливого миру”, – сказав він.

Також Литвиненко додав, що Україна потребує: не перемир’я на 2 роки, а стійкого миру на десятиліття, який би уможливив розвиток України”

Крім того, секретар сподівається, що на саміті НАТО Україну запросять в Альянс.

“Ми свідомі, що вступ не відбудеться завтра, але вже запрошення охолодить багато гарячих голів в РФ. Воно сприятиме деескалації, а не стане конфронтаційним кроком. Досвід Бухарестського саміту 2008 року чітко довів – у відносинах з Путіним чітка визначеність стабілізує ситуацію, а її відсутність – провокує Росію на агресивні кроки”, – додав він.